Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهره مندی دیار فروغ آفتاب از واقفان خیراندیش از حدود ۵۰۰ سال قبل تا کنون باعث شده تا امروز ثمرات و برکات این موقوفات در توسعه و رفع مشکلات شهرستان رشتخوار کمک شایانی داشته باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ بهره مندی دیار فروغ آفتاب از واقفان خیراندیش از دیرباز باعث شده تا امروز  ثمرات و برکات این موقوفات در توسعه و رفع مشکلات شهرستان رشتخوار کمک شایانی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رشتخوار به نام دیار تمدن های کهن نام گذاری شده و این دیار پیشینه کهن در حوزه وقف دارد به طوری که قدیمی ترین وقف ثبت شده در این شهرستان مربوط به مرحوم خواجه علاءالدین با وقف زمین و آب در حدود ۵۰۰ سال قبل است که نام خود را پس از قرن ها همچنان زنده نگه داشته است.

محمدرضا محسن آبادی ریاست اداره اوقاف و امور خیریه رشتخوار در گفت و گو با خبرنگار ما در رابطه با موضوع وقف در رشتخوار گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۸ وقف جدید در سطح رشتخوار اعم از تجاری، مسکونی، زراعی و باغی و فرهنگی ( بانیت های متنوع قرآن و عترت، تعزیه داری، حوزه علمیه، مسجد و ... به ارزش ۳ میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان به ثبت رسید.

وی در ادامه از برگزاری ۵ نشست صنفی وقف با اقشار مختلف جهت تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف خبر داد و یادآور شد: در راستای اجرای امینانه نیات واقفین در حوزه های مذهبی و اجتماعی و خیریه از محل موقوفات اقدامات ارزنده ای در سطح شهرستان رشتخوار انجام شد.

محسن آبادی در تکمیل این مطلب اظهار داشت: مراسم تعزیه داری حضرت سیدالشهداء (ع) و روضه خانگی طی ۱۲۰مراسم و مجلس در سطح شهرستان کمک به نیازمندان دارو و درمان، سبد معیشتی، کیف و لوازم التحریر دانش آموزان، مصارف بهداشتی، کمک به ایاب ذهاب مترددین ۱۲۰ نفر، خرید ۵ کپسول اکسیژن از محل موقوفات و خیرین به همت هیات امنای بقاع متبرکه کاریزک و قوام الدین و تهیه ۲ دستگاه اکسیژن ساز از محل موقوفات استان و تحویل به هیات امنا و هالل احمر رشتخوار جهت استفاده بیماران کرونایی در منازل بخشی از اقدامات صورت گرفته بوده است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه رشتخوار در ادامه در رابطه با شبستان مزار کاریزک رشتخوار نیز گفت: ۹۰ درصد اسکلت شبستان مزار کاریزک با هزینه کرد مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان به همت هیات امنا و خیرین و مساعدت مدیرکل محترم اوقاف و امور خیریه انجام و اجرایی شده است.

وی در رابطه با طرح های مشارکتی احیای قنوات در رشتخوار بیان داشت: لایه روبی مقدار ۳۵۰متر و لوله گذاری مقدار ۲۳۰۰ متر از قنات کلپوک رشتخوار در ادامه لایه روبی های سال قبل با مشارکت اوقاف و مالکین و بنیاد علوی و جهاد کشاورزی به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان (مالکیت موقوفه در قنات ۱۵درصد) نیز از دیگر طرح ها و برنامه های اجرا شده بوده است.

محسن آّبادی در ادامه افزود: تعمیر و مرمت حسینیه محمدحسین خان قرایی با هزینه کرد ۴۰ میلیون تومان از محل موقوفه با همت امنا و میراث، نقشه برداری تعداد ۲۴۰ قطعه زمین زراعی و مسکونی موقوفات، اخذ تعداد ۱۹ فقره سند مالکیت اراضی وقفی، حفظ عین و نگهداری و تعمیرات موقوفات به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان، کشت گندم دیم به مقدار ۳۰ هکتار از اراضی موقوفه در اراضی نوراباد باسفر با همکاری فعالین حوزه مردمی، مشارکت با بخش خصوصی بجای واگذاری به اجاره آبهای وقفی قنات کلپوک با کشت مقدار ۱/۵ هکتار گندم و ۸۰۰۰ متر مربع پیاز و آماده سازی قسمتی اراضی وقفی روستای حسین آباد جهت کشت ۴۰۰ نهال پسته، خرید یک دستگاه بلوکه زنی دستی توسط امنای امام زاده قوام الدین ع در اجرای طرح شمیم خدمت جهت اشتغال زایی و تولید بخشی دیگر از اقدامات صورت گرفته توسط  اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان رشتخواردر طی سال ۱۴۰۰ بوده است.

رئیس اداره ائقاف رشتخوار در تکمیل این مطلب ادامه داد: اجرای ویژه برنامه های آرامش بهاری در ایام نوروز، یاس نبوی در شهادت حضرت زهرا، بصیرت عاشورایی سالم اهلل علیها در ایام محرم و صفر، ضیافت الهی در ماه مبارک رمضان و سایر مناسبتهای ملی و مذهبی و ادعیه در بقاع متبرکه در طول سال به همت هیات امنای محترم و خادمین افتخاری بقاع متبرکه به کارگیری و بهره مندی از ۱۵روحانی و مبلغ بومی از محل موقوفات بصورت مناسبتی در سطح شهرستان برگزاری مسابقات شهرستانی قرآن کریم پشتیبانی و حمایت از ستاد قرانی حضرت زهرا، در راستای طرح حفظ قرآن کریم ۳۰نفر سالم اهلل علیها، پیشتیبانی برگزاری ۲ محفل قرآنی در سطح شهرستان، تنظیم و تجدید اجاره ۳۰۴ رقبه و پیگیری احقاق حقوق موقوفاتی که متصرفین آن ها حاضر به تمکین و پرداخت حقوق موقوفه نبودند از طریق مراجع قضایی)بعد از برگزاری جلسات و گفتگوها جهت حل و فصل موضوع( ادامه برنامه ها و موضوعات پیگیری شده توسط اداره اوقاف در رشتخوار بوده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اوقاف و امور خیریه شهرستان رشتخوار محل موقوفات سطح شهرستان میلیون تومان اداره اوقاف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۲۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر فردی می‌تواند حساب بانکی خود را وقف کند

وقف، نگه­داشتن و حبس کردن عین مال و جلوگیری از انتقال آن به دیگری، به‌وسیله‌ی یکی از عقود و قرار دادن منافع آن در جهتی­ که واقف آن را مشخص کرده است. مال وقف‌شده ویژگی‌هایی دارد، که می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

- از اعیان باشد. (نه از منافع یا دیون)

- در ملکیت وقف‌کننده باشد.

- دارای منفعت حلال باشد. (برخلاف آلات قمار)

- منفعت آن، متعلق به حق غیر که مانع از تصرف است، نباشد؛ بنابراین واقف نمی­‌تواند ملکی را که رهن داده، وقف نماید.

- اصل مال، با استفاده از منافع آن، تمام نشده و به مقدار قابل توجهی باقی بماند؛ بنابراین وقف خوردنی و آشامیدنی، یا گُل برای بوییدن صحیح نیست.

- قابلیت ملکیت داشته باشد؛ بنابراین وقف شراب یا خوک صحیح نیست.

- قابل تحویل باشد؛ لذا وقف حیوان فراری که امکان تحویل آن نیست، صحیح نیست.

- برای منفعت حرام وقف نشده باشد؛ بنابراین وقف مکانی برای فروش شراب، یا برای استفاده­‌ی فِرَق ضالّه باطل است.

به گفته حجت‌الاسلام و المسلمین غلامرضا عادل، معاون فرهنگی - اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، از آنجایی که در تعریف وقف آمده بود عین مال باقی بماند و از منافعش استفاده شود، مراجع عظام ابهاماتی پیرامون وقف پول داشتند. چون استفاده کردن از پول مساوی با خرج کردن است. مقدمه‌ای پیرامون وقف پول آماده شد و از دفتر رهبر انقلاب سوالی تحت عنوان استفتا پرسیده شد. حضرت آقا در پاسخ به استفتا جواز وقف پول را با توضیحات آن صادر کردند.

بنا به استفتا رهبر انقلاب اسلامی، «به نظر می‌رسد بقا مالیت پول، توجیه قابل قبولی برای صحت وقف آن است. والله العالم. در این مسأله نیاز به اطلاق نیست. زیرا وقف جزو عناوین امضا شده در شرع است و حکم تأسیسی نیست و شک نمی‌توان داشت آن کسانی که وقف را تأسیس و در طول زمان‌ها اجرا کرده‌اند، هدفشان این بوده که چیز ثابتی را بگذارند که عوائد آن صدقه جاریه باشد. بلی ممکن است در آن روزگار چیز ثابت، منحصر در عین بوده است، اما این موجب اختصاص حکم به عین نمی‌شود؛ چون غرض و هدف معلوم است و شارع مقدس همین را امضا فرموده است. والحمدلله»

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه درباره روش‌های نوین وقف که سازمان اوقاف برای ترویج آن ورود کرده، گفت: در روش‌های نوین وقف، نیت‌هایی که در حوزه دانش بنیان‌ها صورت می‌گیرد، زیاد است. مثلاً می‌گوییم واقفان در حوزه دانش بنیان‌ها وقف پول کنند.

حجت‌الاسلام خاموشی ادامه داد: مردم باید بدانند که هر فردی می‌تواند بجای رقبه (زمین) حساب بانکی خود را وقف کند. یعنی حسابش را اعلام وقفیت کند. هر پولی هم به آن حساب آمد، حکم وقف دارد و سود پول را هزینه نیت واقف می‌کنیم.

پیش از این، نماینده ولی فقیه در نشست تخصصی بررسی نحوه مشارکت و هم افزایی برای تحقق سند توسعه وقف قرآنی گفته بود، از زمانی که استفتا پول و سهام را از محضر مقام معظم رهبری به عمل آوردیم، توانستیم حرکت خوبی را در این زمینه انجام دهیم. اخیراً هم به دنبال استفتا وقف سکو‌ها (پلتفرم‌ها) هستیم.  سازمان اوقاف می‌تواند با مولدسازی و رفتن به سمت به جریان انداختن پول‌های راکد، وقف را به سمت رفع نیاز‌های مردم ببرد و از جانب دیگر به سمت رعایت وقف برای کار‌های سودآور اتفاقات خوبی را رقم بزند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر شهید تازه شناسایی شده در زرقان
  • هر فردی می‌تواند حساب بانکی خود را وقف کند
  • کدورت آب شرب جوانرود در پی طغیان چشمه کاوات
  • بارش‌های بهاری جاده‌های خراسان رضوی را فرا گرفت
  • معافیت ویژه مازندران در پذیره اجاره موقوفات
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • تشییع پیکر مطهر شهید تازه شناسایی شده در زرقان
  • اقدامات هیئت امنای با تجربه؛ جهش خوبی برای احیای موقوفات
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • استفاده از ظرفیت ۵۰ نفر امین برای مدیریت موقوفات متصرفی سمنان